FERD rideskolecup

unnamed (3)

FERD rideskolecup er et pilotprosjekt hvor målet er å skape en landsdekkende konkurranse i sprang og dressur for rideskoleelever i alle kretser i Norge. I år har to ryttere fra Tanum Rideskole vært med i uttakningsstevnet.

Først avholdes det et kvalifiseringsstevne innad i rideskolen med sprang og ryttertest. De to beste sammenlagt går videre til uttakningsstevnet der alle rideskolene i kretsen kommer med to ryttere hver. De to beste fra uttagningen igjen går til finalen der hver krets i Norge representerer med to ryttere til AEG som går av stabelen i perioden 14-24 februar.

unnamed

I år har vi hatt de to flinkeste rytterne fra rideskolen med til uttagningsstevnet, som ble holdt i Drøbak 11-12 Januar. Disse rytterne var Hedda Juel Paulsen og Ulrikke Birkeland. Det er ikke første gang disse to rytterne er med på dette. Begge to var med på uttagningsstevnet i fjord med 2 andre jenter fra rideskolen, de fikk alle gode resultater. I år var det 7 rideskoler som stilte med to kandidater hver, så hele 14 deltagere i rideskolecupen 2013/2014.

unnamed (2)

Jentene måtte ri på fremmede hester begge dagene, en oppgave de løste uten problemer. Første dagen red de ryttertesten i dressur. Da ble Ulrikke nr 6 og Hedda vant klassen. Andre dagen red de en bane i sprang på 80cm her kom Hedda på 3 plass. Sammenlagt ble Ulrikke nr 8 og Hedda nr 2, så Hedda skal videre til finalen som går på Arctic Equestrian Games i vinterferien. Der kommer det to representanter fra hver av de elleve rytterkretsene i landet. Hedda og en rytter til stiller for Akershus rytterkrets.

unnamed (4)

Godt kjempet av begge jenter, og vi ønsker Hedda masse lykke til med finalen i AEG!! 🙂

hedda

 

Det er stengt for kommentarer.